Jyske Palæ

//Jyske Palæ
Jyske Palæ2019-09-30T11:49:50+00:00

Project Description

Kunde: A. Enggaard A/S

Adresse:
Ceresbyen 68, 8000 Aarhus
Bygherre:
A. Enggaard A/S
Areal: 2.000 m²
Udført:
Fortventes færdigt 2019
Anlægssum: Ikke anført
Ingeniør:
hamiconsult a/s
Brand, LB Consult – rådgivende ingeniører A/S
Entreprenør:
A. Enggaard A/S
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter
Anvendelse: Erhverv
Entrepriseform:
Totalentreprise
Opgavetype: Brandrådgivning

Beskrivelse

Brandrådgivning i forbindelse med renovering og ombygning

Jyske Palæ renoveres og ombygges til ny anvendelse. Den historiske og bevaringsværdige bygning fra 1856 har gennem tiden været anvendt som både laboratorie, produktion og administration for det tidlige Ceres bryggeri. Bygningens ydre bevares i samme historiske stil. Bygningens indre moderniseres med respekt for historien og her etableres erhvervslejemål mellem 50-700 m².

Bygningen er i 4-5 forskudte plan, heraf 2 kælderplaner, som er beliggende på skrånende terræn. Der udføres tilbygning på 59 m² i nederste kælder med teknikrum og toiletter samt 27 m² ny elevator for adgang til de 2 kælder-etager.

Nederst i bygningen blev der oplagret øl i tønder. Fremover skal rummet anvendes til selskabslokale for op til 149 personer. Der etableres madelevator til køkken på overliggende etage. Den øvre kælder blev ligeledes brugt til lager for øl i tønder. Rummet skal fremover anvendes til restaurant for op til 149 personer. Der etableres åbent køkken, som kun er adskilt fra restauranten via skranke/disk. Tillige etableres der madelevator til køkken på overliggende etage og ny elevatoradgang. Hvor der oprindeligt var brygkedler skal der fremover være galleri for højst 49 personer. På 1., 2., og 3. etage nyindrettes kontorlokaler. I hovedbygningen etableres 3 storrumskontorer som åbent kontorlandskab.

hamiconsult a/s står for brandrådgivning i forbindelse med ombygningen.

Team