Gellerup Kollegiet

//Gellerup Kollegiet
Gellerup Kollegiet2021-09-23T08:38:51+00:00

Project Description

Kunde: Thisted Fjerritslev Cementvarefabrik

Kontaktperson hos kunde: Mette Jørgensen
Adresse:  Lottesvej, 8220 Brabrand
Bygherre:  Brabrand Boligforening
Areal: 13.050 m²
Udført: 2018
Anlægssum:  170 mio.
Ingeniør: DAI arkitekter og ingeniører
Entreprenør: Dansk Boligbyg
Arkitekt: SAHL arkitekter, NORD
Anvendelse: Ungdomsboliger
Entrepriseform: Totalentreprise
Opgavetype: hamiconsult a/s har lavet elementstatik

Beskrivelse

De 354 nye ungdomsboliger i Gellerupparken i Aarhus er i varierende størrelse fra 16,4 til 39,1 m², og bliver opført som en samlet kollegiekarré, hvor også højde og bredde på bygningerne varierer. Netop det varierede udtryk har været et mål i sig selv, og det færdige byggeprojekt vil blive et nyt varemærke for området, hvor beboerne kan mødes i attraktive omgivelser.

Der er i samarbejde med Randers Tegl udviklet en speciel ”Gellerupsten” som i dens 3 varianter skal forme området, hvor tagterrasser, fællesskab og grønne stier bl.a. bliver kendetegnet.

Ungdomsboligerne er en del af en større Masterplan for området, hvor 7 klyngebyggerier vil skabe bløde værdier som nærhed, arkitektonisk variation og skønhed. Målet er at skabe et område, hvor åbenhed og oplevelsen af fællesskab er i fokus.

Byggeriet udføres efter energiklasse 2020, der opnås ved rene passive tiltag. Der er forberedt for indbygning af vedvarende
energi løsninger, hvis det senere ønskes.

hamiconsult a/s har lavet elementstatik på vægge og søjler i samarbejde med Thisted Fjerritslev Cementvarefabrik, som er elementleverandør.

Projekt beskrivelse

Kategorier: