Isbjerget, Aarhus Havn

//Isbjerget, Aarhus Havn
Isbjerget, Aarhus Havn2021-09-23T09:05:53+00:00

Project Description

Kunde:
NCC Danmark A/S

Adresse:
Mariane Thomsens Gade, 8000 Aarhus C
Bygherre:
Pension Danmark
Areal:
Ca. 21.950 m² boligbyggeri + ca. 8.000 m² P-kælder
Ibrugtages: 2013
Anlægssum:
Kr. 324 mio. ekskl. moms
Entreprenør:
NCC Construction Danmark A/S, Aarhus
Arkitekt:
Cebra, JDS, SeARCH m.fl.
Ing. installation:
Tækker
Anvendelse:
Boliger
Entrepriseform:
Totalentreprise
Opgavetype:
Projektering af de bærende konstruktioner

referencer_isbjerget

Beskrivelse

Boligbyggeri på Aarhus Havn

Isbjerget er 208 boliger fordelt på 4 bygninger i op til 11 etager. Byggeriet er pælefunderet på 18-28 jernbetonpæle, og har facader af hvide slebne betonsandwichelemenmter. Taget er Skandek-tagelementer beklædt med hvid Kalzip. Alle boliger har altan enten en påhængt stålaltan med glasværn eller en indeliggende altan i den skrå tagflade.

Det er hensigten, at området udvikler sig til en levende bydel med et væld af kulturelle og sociale aktiviteter, arbejdspladser og en meget blandet og varieret vifte af boligtyper.
Isbjerget-projektet søger at placere sig indenfor målene for den overordnede byudvikling. En tredjedel af projektets 200 lejligheder vil blive afsat som økonomisk overkommelige lejeboliger, der tager sigte på at integrere en mangfoldig social pro l i udviklingen af det nye kvarter.

Projektets største udfordring har været at opnå de ønskede kvadratmeter og samtidig overholde højderestriktionerne, samt opfylde de overordnede intentioner om at give havudsigt og gode dagslysforhold til alle. Is- bjerget løser dette ved at forblive langt under den maksimale højde nogle steder og over andre steder . Projektets ikoniske ” tinder” og ” kløfter ” sikrer, at alle lejligheder får naturligt lys og udsigt til havnen.

hamiconsult a/s står for projektering af de bærende konstruktioner.

Projekt beskrivelse

Kategorier: