Børneskolen Bifrost

//Børneskolen Bifrost
Børneskolen Bifrost2019-12-03T07:36:26+00:00

Project Description

Kunde: Årstiderne Arkitekter P/S

Adresse: Kaj Munks Vej 5, 7400 Herning
Bygherre: Børneskolen Bifrost
Areal: 157 m²
Udført: 2018
Anlægssum: Ca. 6 mio. kr.
Ingeniør: hamiconsult a/s
Entreprenør:
Mureren & Tømreren Aps
Arkitekt: Årstiderne Arkitekter P/S
Anvendelse: Skole
Entrepriseform: Totalentreprise
Opgavetype: Det fulde ingeniørprojekt

Beskrivelse

Til- og ombygning

Børneskolen Bifrost er en moderne friskole, der arbejder efter en ”åben-miljø-pædagogik”, som også afspejler sig i skolens fysiske rammer. Her findes eksempelvis ingen døre. Derfor var ønsket om til- og ombygning stort.

Skolen forbindes af et nyt aktivt Green House, som kobler sig på de eksisterende bygninger (skole og multisal) i gulvniveau. Et landskab i forskudte niveauer skal skabe en skulptureltrappe og optager niveauspringet indvendigt, mens en forsænkning ved multihallen dels forbinder kontakten mellem skolens udeområder, dels forbinder parkeringsområdet med indgangen.

Green House – en multifunktionel samlingsplads
Som et led i omdannelsen af Bifrost er skolens indgang flyttet, og i ankomstarealet er der etableret en stor, fælles landingsplads, hvor man mødes på tværs af klassetrin – her er der også plads til at være kreativ med store armbevægelser. Ved indgangen er der etableret en stor fælles garderobe, hvor eleverne kan stille deres sko, og fortsætte ind i skolens skofrie arealer. Fra ankomstarealet kan man sive ind i de nye fællesområder, hvor skolens SFO har base, og videre til det centrale Green House.

hamiconsult a/s står for det fulde ingeniørprojekt.

Team

Projektleder
Tove Milter Andersen

Konstruktionsingeniør
Carsten Terp