Statsfængslet, Falster

//Statsfængslet, Falster
Statsfængslet, Falster 2018-04-19T07:41:09+00:00

Project Description

Kunde: CC Brun Entreprise A/S

Adresse: Gundslev, Nordfalster
Bygherre: Direktoratet for Kriminalforsorgen, Anlægsenheden
Areal: 32.000 m²
Udført: 2016
Arkitekt: C. F. Møller
Entreprenør: C. C. Bruun
Ingeniør: Rambøll
Anvendelse: Fængsel
Opgavetype: Elementstatik

referencer_statsfaengslet_falster

Beskrivelse

Nyt statsfængsel på Falster

Det nye fængsel med plads til ca. 250 indsatte har fået sin stjerneform inspireret af beliggenheden i et landligt område med mindre landsbyer. Centralt ligger en administrationsbygning, en beskæftigelsesbygning og et kulturhus med bibliotek, religiøse rum, sportstilbud og en butik. Spredt ud herfra i stjerneform er selve fængselsafdelingerne – tre almindelige og én særligt sikret afdeling, der således alle har udsyn til landskabet inden for murene, men ikke visuel kontakt til hinanden. En torveplads og et forløb af gader binder komplekset sammen. Hver enkelt bygning i det samlede kompleks har sin egen identitet. Fængslet udgør hele den indsattes verden, og forskellige bygningsudtryk er en vigtig del af den indsattes oplevelsesunivers. Overordnet set fremstår komplekset i tegl i en varm, grålig tone. Med til at give variation er fx beskæftigelsesbygningen, som er krystalformet og beklædt med perforerede metalplader i grønne toner, og kulturhuset, der er rundt og beklædt med glas og omsluttet af grønne lameller. Den seks meter høje, stjerneformede fængselsmur skaber med sine knæk og skift et dynamisk forløb, der virker mindre afgrænsende, fordi der er fornemmelse af dialog med verden udenfor.

hamiconsult a/s har stået for byggeriets elementstatik.

Team


Fatal error: Call to undefined function apc_clear_cache() in /home/www/hamiconsult.dk/wp-content/themes/Avada-Child-Theme/footer.php on line 161